Kevätkilpapurjehdus 2022

Vaasan Merenkyntäjät järjestää kevätkilpapurjehduksen lauantaina 21.5.2022. Kilpailu on avoin kaikille köliveneille.

Kilpailuluokat

Köliveneet FinRating  <= 0.8599 ja  FinRating  >= 0,8600

Veneiden, joilla ei ole standardivenetyypin mukaista FinRating-lukua on vaadittaessa esitettävä Finrating-todistus. Jos luokkaan ilmoittautuu alle kolme (3) venettä, luokat voidaan yhdistää siten, että kilpaillaan yhdessä luokassa.

Lähtö

Lähdöt tapahtuvat Merenkyntäjien aallonmurtajalta lauantaina 21.5 klo 12:00 alkaen. Lähtöproseduuri keskiviikkokisojen tapaan. Iso FinRating-luokka lähtee ensin klo 12:00.

Rata

Ratavaihtoehtoina keskiviikkokisoista tutut saaristoradat. Radan pituus n. 10 – 20 nm, riippuen sääolosuhteista. Rata ilmoitetaan kilpailukomitean toimesta aallonmurtajalta viimeistään ennen luokan varoitusviestiä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiseksi katsotaan veneen ilmestyminen lähtöalueelle ilman lippua. Ei ilmoittautumismaksua.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan purjehduksen kilpailusääntöjä 2021–2024 Suomen Purjehtijaliiton lisäyksin ja muutoksin

Vastuu

Järjestävä seura ja kilpailun järjestäjät vetäytyvät kaikesta vastuusta vahingoista, loukkaantumisista tai minkäänlaisista menetyksistä, jotka kohtaavat osallistuvia veneitä, kilpailun osanottajia tai kolmansia osapuolia ennen kilpailun alkua, kilpailun aikana tai sen jälkeen. Osallistuvan veneen, huoltohenkilöstön ja miehistön turvallisuus, mukaan lukien voimassa olevat vakuutukset, on ainoastaan ja siirtämättömästi osallistuvan veneen omistajan vastuulla. Jos kilpaileva vene keskeyttää kilpailun on tästä mahdollisimman pian ilmoitettava kilpailun järjestäjälle. Kilpailun järjestäjät suosittelevat miehistön henkilökohtaisten veneilyliivien käyttöä kilpailun aikana.

Tulokset

Kilpailun tulokset julkaistaan Vaasan Merenkyntäjien kotisivulla osoitteessa www.vaasanmerenkyntajat.fi sekä kilpailun jälkeen tulostilaisuudessa VM:n saunalla. Lisätietoja kilpailusta:  kilpapurjehdus@www.vaasanmerenkyntajat.fi